Team

Routetourdefrance.nl is de verzamelplek voor alle informatie over de Tour de France. Naast de Tour de France worden natuurlijk ook alle andere grote wiellerrondes en eendaagse evenementen besproken. Routetourdefrance.nl is ontstaan begin 2012 en is sinds die tijd uitgegroeid tot de meest bezochte Tour website van Nederland. De website wordt gevuld door auteurs met een gedeelde passie: De wielersport!
Arjen Hoek
Initiatiefnemer van Routetourdefrance.nl en een groot wielerfan. Hij vindt het leuk om zelf te wielrennen, maar dan moet de zon wel schijnen. Arjen is verantwoordelijk voor de techniek achter de website en de contacten met externe partners.
Niels Duits
Niels is 19 jaar en woont in Eijsden (Limburg). Jaarlijks komt de Amstel Gold Race en de Volta Limburg Classic langs en hierdoor was hij al op jonge leeftijd aangestoken door het wielervirus. Zijn hobby’s zijn fietsen en muziek maken bij de harmonie van Eijsden. Op een vrije middag is hij altijd te vinden op zijn racefiets op zoek naar nieuwe heuveltjes in het Limburgse landschap. Niels volgt alle koersen via TV maar indien mogelijk staat hij het liefste zelf langs het parcours om de renners aan te moedigen.
Gerard Bot
Gerard Bot is 56 jaar. Hij is een volger van het schaatsen, fietsen en voetbal. Het voetbal echter in steeds mindere mate. Het wielrennen volgt hij al vanaf zijn jongste jaren, al in tijden dat er van de Tour de France nog slechts flitsen in het zwart/wit op TV werden uitgezonden. Hij werkt al bijna veertig jaar bij de politie. In zijn vrije tijd is hij een muziekfanaat en probeert hij zelf wat op de gitaar mee te tokkelen. Hij is fan van Britse popmuziek, bands als Ocean Colour Scene en James. Uit zijn jeugd heeft hij een enorme passie voor The Cats over gehouden. Uiteraard is er ook sport. Hij voetbalde tot hij drie dagen voor zijn vijftigste een enkel brak. Hardlopen, ja zelfs de marathon, was jarenlang een belangrijke sport. Een hernia beperkt hem nu echter in de langere afstanden. Dus stapte hij onlangs weer over op het fietsen, hetgeen hij in de jaren negentig ook deed. Hij schrijft voor het dorpsblad en maakt deel uit van de redactie van de Skriemer, dat elk jaar een boek uitgeeft over de historie van zijn dorp Wervershoof. Hij leest graag Scandinavische thrillers. Hij is getrouwd, heeft drie kinderen en één kleinkind. In de spaarzame tijd, dat overblijft, zal hij af en toe een artikel over het wielrennen schrijven.
Luuk de Ronde
Luuk de Ronde is 17 jaar en woont in Breda. Luuk is een ontzettende sportfan en met name wielrennen. Luuk volgt momenteel een MBO opleiding recreatie en speelt in zijn vrije tijd voetbal bij een amateurclub in Breda. Luuk volgt de wielersport al tijden via tv maar het bezoek aan de Eneco tour van 2014 was het absolute hoogtepunt. Hij was aanwezig bij de tijdrit die door Dumoulin gewonnen werd. Naast de grote evenementen vindt Luuk het ook leuk om een wielercriterium te bezoeken. Zo was hij aanwezig bij de Draai van de Kaai in Roosendaal. De sprint werd gewonnen door Marcel Kittel.
Martijn Huting
Ik ben 25 jaar oud, ben momenteel 3e jaars student International Leisure Management aan het NHTV te Breda. Vanaf jongs af aan ben ik bezeten door wielrennen. Vanaf dat ik 7 jaar oud was liep ik elke zomervakantie in mijn Rabobank pakje over de camping. Zogauw de uitzending begon stond ik bij de bar voorin de camping, jaar na jaar, met de vraag of de TV misschien op de Tour de France mocht. Wanneer er dan tegen een uur of half 5 meer en meer mensen kwamen kijken, kon ik ze haarfijn de situatie uitleggen. ” Erik Dekkèèèr ” of ” Michael Boogèèr ” werd me regelmatig toegeroepen, en ik genoot ervan. Zelf ben ik nooit actief gaan wielrennen, ik was drukker met voetbal en de dichtstbijzijnde wielerploeg was ver weg. Wielrennen is een passie van me, er is geen wedstrijd die ik mis. De ronde van California en Utah zie ik ook van start tot finish, ongeacht hoe laat ik de volgende dag op school moet zijn. Ik heb de Tour over de jaren 4 keer bezocht, maar toch volg ik het het liefst op TV. In 2008 zat ik met m’n ouders en broertjes op een camping nabij Jausiers, waar een etappe finishte na de beklimming van de Col de la Bonnette. De dag ervoor ben ik een fiets gaan huren zodat ik de renners boven kon zien komen, niet wetende dat ik per ongeluk een mountainbike met voor- en achtervering had gehuurd. Helaas heb ik hierdoor de beklimming van 23 kilometer niet snel genoeg kunnen rijden, waardoor ik net voor de top tegen ben gehouden. Hierdoor heb ik wel de val van John-Lee Augustyn vlakbij zien gebeuren, iets dat ik niet snel zal vergeten. Volgend jaar zal ik 7 maanden op stage gaan in het buitenland om evenementen te organiseren. Een droom is om dit bij een professionele wielrenploeg te doen.
Wil jij het team versterken? Lees hier verder!